Medicatie aanvragen

Herhaalmedicatie door huisarts

De huisarts is verantwoordelijk voor de herhaalmedicatie. Elke huisarts heeft zijn eigen procedure voor de aanvraag van herhaalrecepten.

Alleen als uw huisarts nog niet door ons op de hoogte is gesteld over de start, wijziging of aanpassing van de medicatie, kunt u bij ons terecht voor het aanvragen van een herhaalrecept. De huisarts wordt z.s.m., doch uiterlijk binnen 4 weken, door de kinderarts schriftelijk op de hoogte gebracht van het starten, wijzigen en aanpassen van de medicatie van uw kind.

Aanvragen herhaalmedicatie bij AlleskITs

Dus alleen als uw huisarts u niet van dienst kan zijn m.b.t. herhaal medicatie, kunt u hiervoor contact opnemen met AlleskITs. Bij AlleskITs werkt het aanvragen van herhaalmedicatie als volgt :

Wilt u a.u.b.minimaal een week vantevoren de volgende gegevens mailen naar balie@alleskits.nl (voor vestiging Rotterdam- Nesselande) en baliekrimpen@alleskits.nl (voor vestiging Krimpen) :

  1. Voornaam, achternaam en geboortedatum van het kind
  2. Naam van behandelend kinderarts
  3. Benodigde medicatie (naam, dosering en aantal doseringen per dag)
  4. Bij welke vestiging van AlleskITs u met uw kind komt
  5. Of u het recept komt afhalen (graag uw telefoonnummer vermelden) of dat wij dit met de post naar uw huisadres kunnen sturen (graag adres vermelden)
  6. Indien u het recept komt afhalen, zullen wij u bellen als dit klaar ligt op de desbetreffende locatie. Als wij het recept naar uw huisadres sturen, houdt u dan rekening met twee dagen extra i.v.m. postbezorging.

De AlleskITs medewerker zal uw medicatieaanvraag met uw kinderarts overleggen en dan pas kan het recept worden opgestuurd/afgehaald.

Voor verdere vragen kunt u altijd via de website via 'stel een vraag' uw vraag stellen aan één van de medewerkers van AlleskITs  of bellen met 010-2585703.

Stel een vraag aan AlleskITs